Grønt & Godt med Allrom

Et plantebasert kosthold er bra for både helsa og miljøet. Basert på en liten spørreundersøkelse vi har hatt på vår Instagram-profil var det tydelig at flesteparten av respondentene er like nysgjerrig på dette emnet som det vi er. Ut ifra tilbakemeldinger vi har fått så kan det tyde på at det mangler både informasjon, kunnskap og tilgjengelighet rundt dette emnet. I den forbindelse har vi inngått et samarbeid med Sigrid Sydsæther, som er sertifisert rawfood-kokk, samtidig som hun har en genuin lidenskap for miljø, helse og dyrevelferd. Sigrid vil i tiden fremover dele informative oppskrifter på plantebaserte matretter, som skal bidra til å gjøre det enklere for folk flest å innføre en større andel plantebasert mat i sitt daglige kosthold. 

Sigrid forteller videre om sine tanker og holdninger til et plantebasert kosthold, og hvorfor hun ønsker å dele sin kunnskap og interesse med våre følgere:

 

En miljøvennlig livsstil blir sett på som en økende trend i dag, spesielt blant unge. Den største innvirkningen vi mennesker kan ha på miljøet i dag er faktisk gjennom maten vi spiser. Et kosthold som hovedsakelig er plantebasert, det vil si et kosthold som stort sett inneholder frukt, grønnsaker, belgfrukter (bønner og linser), frø og korn er det som har minst klimaavtrykk – og er derfor det mest miljøvennlige vi kan spise (Framtiden i våre hender, 2012). 

De større matvarekjedene har også kastet seg på trenden og aldri før har det vært så lett å finne plantebaserte alternativ i butikkhyllene. Med alt fra veganske burgere, pølser, plantemelk, smør, ost, is osv. så er det ingen sak å spise plantebasert i dag. Men som med alt annet så inneholder ofte ferdigprodukter forskjellige tilsetningsstoffer som kanskje ikke er så gunstig for helsa og det kan fort bli dyrt om man baserer kostholdet sitt på ferdigprodukter. 

Derfor er mitt ønske å inspirere deg til å lage plantebasert, sunn mat til en studentvennlig pris. Man behøver ikke så mange avanserte ingredienser og dyre helsekostprodukter for å spise variert og sunt, samtidig som man har både lommeboka og miljøet på sin side. Jeg vil derfor fokusere på norske (og gjerne økologiske) grønnsaker, bønner, linser, frø og korn for å vise at plantebasert mat kan være sunt, billig, lettvint og smakfullt!  

Vi gleder oss til å dele spennende innhold med dere i tiden fremover. Følg våre kanaler i sosiale medier for å få med deg siste nytt! Instagram Facebook

Next
Next

Hvordan er det å være student i Ålesund?