Hvordan komme i gang med semesteret

Er du klar for et nytt semester? Det kan være vanskelig å omstille hodet fra ferie- til studiemodus etter flere uker med gløgg i kaffekoppen og julefilmer på TV-en. Hverdagen kan for de fleste komme veldig brått på, og plutselig sitter man i uke sju uten å i det hele tatt ha kjøpt inn de pensumbøkene man trenger. Følelsen av å henge bakpå kan oppleves stressende og kan gjøre det vanskelig å hente seg inn igjen i tide. Dette kan prege store deler av semesteret og vil typisk lede deg mot en eksamensperiode fylt med skippertak. Vi ønsker derfor å gi dere noen tips for en god og effektiv start på semesteret. 

Start med å tilpasse deg den nye hverdagen

Aller første steg er å stille seg inn mot hverdagen igjen både fysisk og mentalt. Du kan starte med å innarbeide gode søvnrutiner, avslutte julekosen og fokusere på et sunt kosthold og ikke minst fysisk aktivitet. 

Kjøp bøker tidlig

Ikke vent til du får første innlevering før du skaffer deg pensumbøkene. Ved å starte tidlig kan du finne billige brukte bøker eller reservere fra biblioteket før noen andre gjør det. Det kan være lurt å lese gjennom det første kapittelet for å bli kjent med faget før forelesningene starter. Dette vil mest sannsynlig gjøre forelesningene mer interessant og gi deg en høyere nytteverdi.

Lag en oversikt over arbeidskrav/innleveringer

Gå gjennom semesterplanen for de ulike fagene før skolestart og noter ned de ulike fristene du har å forholde deg til. Hold kontroll over disse i en kalender/planlegger slik at du er forberedt når eventuelle ting overlapper hverandre eller når det kommer til jobb og andre avtaler. 

Leseplan/timeplan

Det kan være nyttig å sette opp en personlig timeplan for de ulike forelesningene, selvstudium og lignende, som skal gjennomføres i løpet av en uke. Dette kan gjøre det enklere for deg å nå målene dine for semesteret ved at du jobber strukturert og produktivt.

Kollokvie/gruppearbeid

Trives du best med å arbeide med medstudenter? Samarbeid med andre kan hjelpe deg med å få svar på noe av det du sliter med i pensum, og dermed hindre deg fra å stå fast på en oppgave over lenger tid. Ikke minst kan det virke motiverende å ha noen å lese med - spesielt i den tiden vi er i nå hvor det er begrensede sosiale muligheter. Inviter med deg en medstudent på biblioteket eller en kafé for en lese-date. 

Hvor liker du å jobbe, og hvor konsentrerer du deg best?

Finn deg et sted hvor du trives å jobbe og bruk dette gjennom semesteret. Om det er på en lesesal, et bibliotek, en kafé eller hjemme - så er det viktig å jobbe der du konsentrerer deg best. 

Ta del i studentlivet

Selv om det er restriksjoner og begrensninger i dag, så er det mulighet for andre aktiviteter som er tilrettelagt når det kommer til dagens situasjon. Ta del i aktiviteter som interesserer deg, og skap en spennende studiehverdag for deg selv. 

Sist, men ikke minst - start nå! Å sette seg inn i det kommende semesteret ved å forberede seg tidlig vil kunne bidra til å sette en god standard for produktiviteten og arbeidet, og til å oppnå bestemte mål gjennom semesteret. 

Vi ønsker dere alle masse lykke til med et nytt semester!



Previous
Previous

Hvordan er det å være student i Ålesund?

Next
Next

Egen sandstrand, beachvolley og flere nye studenthybler i NYE Katevågen